Adaptació del coeficient de GINI per a la formulació d'un coeficient de desigualtat lingüística - Francesc Jesús Hernàndez i Dobon (Arxius de Ciències Socials)
El text adapta el Coeficient de Gini per elaborar un Coeficient de Desigualtat Lingüística (CDL) i aplicar-lo al cas valencià, tenint en compte les Taxes de Competència i les Taxes d?Ús. Es desenvolupen dos models, un basat en corbes parabòliques i un altre basat en corbes exponencials per al cas de disposar d?una parella de dades (x,y). Es calculen els Coeficients de Desigualtat Lingüística en ambdós casos per a les regions sociolingüístiques valencianes. Finalment es compara el resultat amb una corba general per al cas valencià