Kablosuz Vücut Alan Ağları İle Mobil Sağlık İzleme Uygulaması - Köksal GÜNDOĞDU; Ebru GÜNDOĞDU; Ali ÇALHAN (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi)
Her geçen gün hasta sayısındaki artış, hastane cihazlarının ve masraflarının pahalı olması, cihazların taşınabilir olmaması, doktor hasta arasında iletişim yetersizliği ve yatak sayılarının yetersiz kalması nedeniyle birçok önemli hastalığa zamanında teşhis konulamamaktadır. Dünya genelinde bu problemin çözümüne yönelik çeşitli sağlık izleme sistemleri geliştirilmeye devam edilmektedir. Belirli donanım ve yazılım kaynakları kullanılarak oluşturulan mobil sağlık izleme sistemlerindeki amaçların başında hastanın uygulama ve algılayıcılar sayesinde kendi sağlık durumunu gözlemleyebilmesi ve doktorun hastanın durumunu uzaktan takip edebilmesi gelmektedir. Bu çalışmada, oluşturulan kablosuz vücut alan ağı ile bir insanın nabız ve kandaki oksijen miktarı kablosuz olarak bilgisayar üzerinden gözlemlenebilmektedir.Anahtar Kelimeler:  Kablosuz Vücut Alan Ağları, Hasta İzleme, Kablosuz Haberleşme