АНАЛІЗ ФАКТОРІВ КОН'ЮНКТУРИ МІЖНАРОДНОГО РИНКУ ЧАЮ - Алла Дунська; Анастасія Буртова (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена аналізу кон'юнктури міжнародного ринку чаю, який є важливим сегментом світової економіки. Проаналізовано ключові фактори, що впливають на формування цін та обсягів виробництва, включаючи економічні, політичні та кліматичні чинники. Виявлено високу залежність ринку чаю в Україні від імпорту, особливо від шрі-ланкійської сировини, що створює потенційні ризики для стабільності постачання. Розглянуто основні тенденції в структурі експорту чаю на світовому ринку, що дозволяє краще зрозуміти фактори, які визначають кон'юнктуру ринку в умовах сучасних викликів. Дослідження має практичну цінність для підприємств галузі, які прагнуть адаптуватися до змін на світовому ринку.