Türk Üniversite Öğrencileri Gözünde Rusya İmajı - Nurullah Tabakçı; Ömer Bakan (Selçuk İletişim)
Ülke imajı uluslararası halkla ilişkilerin önemli çalışma alanlarından birisidir. Olumlu bir imaja sahip olmak bir ülkenin ekonomisini, turizmini, uluslararası ilişkilerini güçlendirebilir. Bir ülkenin başka bir ülke insanlarının gözündeki imajının oluşmasında pek çok unsur etkili olabilir. Türk üniversite öğrencilerinin gözünde bir Rusya imajı vardır. Bu imajı ve onu şekillendiren değişkenleri belirlemek hem Türkiye hem de Rusya açısından faydalı olacaktır. Bu çalışmada Türk üniversite öğrencilerinin gözündeki Rusya imajı saha araştırması yöntemi kullanılarak belirlenmiştir.