ارزیابی کتاب درسی انگلیسی "پراسپکت 2" بر اساس نیازهای دانش آموزان و دیدگاه معلمان - توران آهور; پریچهر عمرانی (پژوهش‌های زبان‌شناختی در زبان‌های خارجی)
پژوهش حاضر به‌ارزیابی کتاب درسی "پراسپکت 2" که درچند سال اخیر برای دانش‌آموزان پایه هشتم دوره اول دبیرستان در ایران تدریس میشود، از دیدگاه معلمان و نیازسنجی دانش‌آموزان پرداخته است. بدین منظور، 30 معلم و 60 دانش آموز پایه هشتم از بین دبیرستانهای دخترانه و پسرانه در شهر تبریز بطور تصادفی انتخاب شدند. آ چک‌لیست ارزیابی کتاب بین معلمان و پرسشنامة نیازسنجی بین دانش‌آموزان شرکت‌کننده توزیع شد. نتایج نشان داد که محتوای این کتاب با بیشتر نیازهای دانش‌آموزان مطابقت دارد و می‌تواند به‌عنوان یک‌کتاب درسی مناسب برای آن‌ها استفاده شود. معلمان نیزبطور کلی دیدگاه مثبتی نسبت به‌این کتاب داشتند، اما مشکلاتی را نیز مطرح کردند. برای مثال، توازن بین مهارت‌های چهارگانه زبان در این کتاب وجود ندارد، زبان واقعی نیست، نکات دستوری کاملا حذف شده‌اند و تمرین ها جالب نیستند و نمی توانند توسط معلمان اصلاح یا تکمیل شوند. پیشنهادها وکاربردهای آموزشی برای معلمان، طراحان برنامه درسی و مولفان کتاب‌های درسی ارائه شده‌اند.