Роль громадських організацій в інформаційно-правовому забезпеченні соціального захисту населення - R. V. Igonin (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті досліджується роль громадських організацій у сфері інформаційно-правового забезпечення соціального захисту населення. Виокремлено основні напрями їхньої діяльності, зокрема інформаційне забезпечення, правовий супровід та громадський контроль. Визначено, що громадські організації відіграють важливу роль у процесах підвищення правової обізнаності громадян, надання роз’яснень щодо механізмів отримання соціальних виплат, субсидій та інших видів соціальної допомоги. Громадські організації також здійснюють моніторинг ефективності соціальних програм та сприяють їх вдосконаленню через взаємодію з державними органами.