ІННОВАЦІЙНІ СТРАТЕГІЇ УПРАВЛІННЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ В УМОВАХ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ - Наталія Хомюк; Олександр Білоус (Економіка та суспільство)
У статті розглянуто інноваційні стратегії управління зовнішньоекономічною діяльністю, що набувають особливого значення в умовах цифрової трансформації, яка суттєво змінює традиційні моделі міжнародного бізнесу. Досліджено ключові аспекти адаптації підприємств до нових викликів глобального ринку, пов’язаних із швидким впровадженням цифрових технологій. Розглянуто функціональні цифрові інструменти, які забезпечують підвищення ефективності управління зовнішньоекономічною діяльністю. Визначено інноваційні підходи до розробки стратегій, спрямованих на підвищення конкурентоспроможності підприємств за рахунок інтеграції цифрових платформ та покращення управління ризиками. Доведено особливу роль цифрової економіки в трансформації міжнародної торгівлі, а також впливу інновацій на формування нових бізнес-моделей. Визначено необхідність розробки стратегічних рішень, які дозволять підприємствам ефективно реагувати на динамічні зміни в глобальному середовищі, забезпечуючи сталий розвиток зовнішньоекономічної діяльності.