Filozófiai tudás vs. filozofálás kontra filozófiai elmélet vs. gyakorlat. A praxis-vita tanulságai - László Nemes (Elpis)
Bizonyos értelemben csapdát állítottam a hozzászólóknak, hiszen azáltal, hogy a szerzők válaszoltak a felvetett pontokra, maguk is részévé váltak annak a közös filozofálási folyamatnak, gyakorlatnak, amit bemutatni igyekeztem. A filozófia inkább egy gondolati aktus és közösségi eszmecsere, semmint birtokolt tudás, ennek performatív megnyilvánulásaként értelmezhető e cikkek sorozata is. Hálát érzek ezért mind a szerkesztőség, mind a hozzászólók iránt, akár közvetlenül az én cikkemre reflektáltak, egyetértően vagy elutasítóan, akár az eredeti témához vagy egymás gondolataihoz fűztek kommentárokat. [...]