МАРКЕТИНГОВІ АСПЕКТИ ПЛАНУВАННЯ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ БУДІВЕЛЬНИХ ПРОЄКТІВ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ АДИТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Андрій Летницький (Економіка та суспільство)
Стаття досліджує маркетингові аспекти в процесі удосконалення існуючих методів планування та організації будівельних проєктів із урахуванням вимог, перспектив і специфіки використання інноваційних адитивних технологій 3D-друку. Проведено всебічний аналіз та систематизацію сучасних методів 3D-друку, що демонструють високу ефективність і вже набули широкого застосування у світовій будівельній галузі. Детально розглянуто технічні характеристики процесу, типи принтерів, конструкційні особливості обладнання, параметри матеріалів і програмного забезпечення, що забезпечує точність і надійність реалізації інженерних рішень. Окрема увага приділена основним сферам застосування 3D-друку в будівництві, логістичному забезпеченню, специфіці організації майданчиків для друку, підготовці персоналу. Проаналізовано маркетингові чинники впливу на процес впровадження технологій, оцінено потенціал ринку, ризики та перспективи комерціалізації.