MAUT YÖNTEMİNİN MOOSRA VE ROV YÖNTEMLERİ İLE KARŞILAŞTIRILMASI - Alptekin Ulutaş (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Bu çalışmada üç çok kriterli karar verme (ÇKKV) yöntemi karşılaştırılmaktadır. Buna istinaden daha önce MAUT yöntemi ile çözülen bir fason üretici seçimi problemi, bu çalışmada MOOSRA ve ROV yöntemleri ile çözülmektedir. MOOSRA ve ROV yöntemleri MAUT yöntemi gibi az işlem gerektiren ÇKKV yöntemleridir. Bu yüzden bu çalışmada tercih edilmiştir. Sonuç olarak her üç yöntemin sonuçlarında ufak çapta değişikliklerin olduğu gözlemlenmiştir. Bu değişikliklerin sebebinin yöntemlerde yer alan normalizasyon adımlarından kaynaklandığı belirlenmiştir. Gelecek çalışmalar, diğer ÇKKV yöntemlerini (MOORA-Oran ve MOORA-Referans vb.) ekleyerek daha fazla karşılaştırma yapabilirler.