Od Redakcji - Paweł Churski (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna)
Zapraszamy Państwa do działu Nowości wydawniczych, w którym prezentujemy najnowsze prace autorstwa pracowników naszego Wydziału, których tematyka bezpośrednio wiąże się z problematyką rozwoju regionalnego i polityki regionalnej. W bieżącym numerze przedstawiamy Państwu dwie publikacje autorstwa dr hab. inż. Sylwii Staszewskiej prof. UAM wiążące się z Konkursem 4/2020 dla partnerów Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich, w ramach dwuletniego planu operacyjnego KSOW na lata 2020–2021, z udziałem środków Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020. W dziale Nowości wydawnicze znalazła się też informacja o konferencji pt. „Sołeckie strategie rozwoju determinantą strategii rozwoju gminy” organizowanej przez nasz Wydział.