İLETİŞİM SİSTEMLERİ VE İLETİŞİM TEORİSİ - Abdullah Öztürk (Selçuk İletişim)
İletişim sistemleri ve iletişim teorisi" adlı bu çalışma dört önemli noktayı içermektedir: Birincisi; insan ve dil ilişkisi içinde iletişimin rolü ve önemi; İkincisi, sosyal hayatta kullandığımız tüm iletişim sistemlerini, Dilbilim ve Göstergebilim açısından belirleyip, onları iletişim anındaki ö-zeiliklerine göre sınıflandırmak; üçüncüsü, İletişim Teorisi'ni R. Jacopbson'un iletişim şemasına göre açıklamak ve iletişim elemanlarını fonksiyonlarıyla birlikte, kısa örneklerle uygulamalı olarak göstermek; dördüncüsü, yazılı iletişime geçişi, ilkyazı tiplerini ve yapısal özelliklerini incelemektir. Bu çalışmanın, iletişimi ilgilendiren sözlü ve yazılı metinleri inceleme ve çözümleme konularında bazı katkılarda bulunacağını ümit ediyoruz.