Передчасно закрита артеріальна протока: можливі ризики для новонародженого - A.A. Malska; O.B. Kurilyak; A.K. Kurkevych; T.V. Burak (Сучасна педіатрія: Україна)
Передчасне закриття артеріальної протоки плода є рідкісним явищем, унаслідок якого підвищується тиск у правому шлуночку, що призводить до розвитку ізольованої гіпертрофії правого шлуночка, високої легеневої гіпертензії і навіть до летального наслідку.