Урізноманітнення форм та видів самостійної роботи студентів-філологів в умовах кредитно-модульної системи організації навчального процесу - Liliya Bondar (Педагогічний дискурс)
У статті окреслено шляхи оптимізації навчально-виховного процесу у вищій школі через урізноманітнення форм та видів самостійної роботи студентів-філологів в умовах кредитно-модульної системи організації навчального процесу та роль самостійної роботи в підвищенні ефективності професійної підготовки педагогів. У статті виявляються зовнішні та внутрішні фактори, які впливають на характер, інтенсивність та результативність самостійної роботи студентів, дається характеристика етапам, передбаченим методикою активізації процесу самоосвітньої діяльності студентів, а також визначаються основні критерії готовності студентів університету до організації самостійної роботи.