پهنه بندی خطر زمین لغزش با استفاده از تلفیق روش های Hot Spot، ANP و WlC (مطالعه موردی: شهرستان خلخال) - موسی عابدینی; الناز پیروزی (جغرافیا و مخاطرات محیطی)
زمین لغزشها ازجمله مخاطرات طبیعی هستند که همه‌ساله موجب خسارات جانی و مالی زیاد، بهویژه در نواحی کوهستانی میشوند. شهرستان خلخال با داشتن چهرۀ کوهستانی و با توجه به وضعیت زمینشناسی، فیزیوگرافی، اقلیمی و انسانی، عمده شرایط لازم جهت شکلگیری حرکات لغزشی را داراست؛ لذا هدف تحقیق حاضر، پهنهبندی خطر زمینلغزش در این شهرستان میباشد. در این مطالعه ابتدا، عوامل مؤثر جهت ایجاد لغزش در منطقه شناسایی شدند و سپس نسبت به تهیۀ لایههای اطلاعاتی در سامانه اطلاعات جغرافیایی اقدام گردید. در مرحله بعد وزندهی عوامل مورد بررسی، با استفاده از روش ANP و در محیط نرمافزار  Super Decisionانجام گردید و تحلیل و مدلسازی نهایی با استفاده از روش تحلیل لکههای داغ به عنوان روش آمار فضایی و نیز روش WLC به عنوان یکی از روشهای تصمیمگیری چند معیاره، انجام شد. نتایج مطالعه نشان داد، عوامل شیب، کاربری اراضی، بارش و لیتولوژی به ترتیب با ضریب وزنی 663/0، 646/0، 639/0 و 379/0 بیش‌ترین تأثیر را بر ایجاد زمینلغزش در شهرستان خلخال دارند. همچنین، با توجه به نتایج به دست آمده به ترتیب 33/249، 08/385 و 14/427 کیلومترمربع از مساحت محدوده، در طبقات لکه داغ، با ضریب اطمینان 99، 95 و 90 درصد، قرار دارند.