TÜRKİYE'DE İÇ ;BORÇLANMANIN MAKRO EKONOMİK; ETKİLERİ - CANSEL Seymen (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Türkiye'de 1930'lardan beri kullanılmakta olan iç borçlanma özellikle 1980'li'yılların ikinci yarısından itibaren önemli bir finansman kaynağı haline gelmiştir. Bu dönemde iç borçlanma sistemimiz hem kantitatif hem de kalitatif açıdan dereceli olarak gelişmiştir. Süreklilik gösteren bütçe açıklarının finansmanında iç borçlanmanın ağırlıklı kullanılması, ekonomi üzerinde önemli etkilere sebep olmuştur. Bu makalenin amacı, "Türkiye'de İç Borçlanmanın Makro Ekonomik Etkileri" hakkında genel bir tartışma ortaya koymaktır. Bu makalede iç borçlanma kavramı ve nedenleri, ve iç borçlanmanın makro ekonomik etkileri ele alınmaktadır.