АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ ДЕРЖАВНОЇ ПІДТРИМКИ ІННОВАЦІЙНИХ ФІНАНСОВИХ ПРОЕКТІВ В УКРАЇНІ - Єлизавета Кулікова (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена дослідженню ефективності державної підтримки інноваційних фінансових проєктів в Україні, який є важливим аспектом для розуміння напрямів розвитку національної економіки. У статті розглядаються основні механізми державної підтримки інновацій, такі як фінансування через бюджетні та позабюджетні джерела, пільгові кредити, субсидії та гранти для підприємств, що займаються розробкою нових технологій та впровадженням інноваційних рішень. Аналізуються впливи таких інструментів на розвиток інноваційного бізнесу в Україні, визначаються фактори, що сприяють або стримують ефективність державної підтримки, а також оцінюється роль публічно-приватного партнерства. Крім того, звертається увага на позитивні й негативні аспекти державних програм та на пропозиції щодо удосконалення політики в цій сфері. Висновки статті мають на меті сформулювати рекомендації для оптимізації державної підтримки інноваційних фінансових проектів в Україні.