Omówienie książki: Władysław Marek Kolasa Historiografia prasy polskiej - Michał Kokowski (Studia Historiae Scientiarum)
Artykuł przedstawia krytyczne omówienie książki Władysława Marka Kolasy na temat historiografii prasy polskiej. Dotyczy on metodologii historiografii, naukoznawstwa i jego subdyscyplin: naukometrii i bibliometrii.