Застосування BDS-статистики для розпізнавання повітряних цілей за дальнісними портретами - Зоц Ф.Ф. (Системи озброєння і військова техніка)
У роботі запропоновано для розпізнавання класів (типів) повітряних цілей застосування BDS-тесту, який є інструментом для виявлення міри залежностей в спостережуваних процесах. Отримано залежність значень BDS-статистики для дальнісних портретів (ехо-сигналів) крилатих ракет та артилерійських сна-рядів в залежності від ракурсу цілей при вертикальній та горизонтальній поляризації. Проведено порівняль-ний аналіз результатів розрахунку значень BDS-статистики для дальнісних портретів та ехо-сигналів по-вітряних цілей. Показано, що при вертикальній поляризації ехо-сигналів кожній цілі відповідає конкретний діапазон значень BDS-статистики, що дає можливість здійснювати розпізнавання типів цілей. Неоднозна-чність розпізнавання цілей може виникати при боковому ракурсі цілі, але і за таких умов можна здійсню-вати розпізнавання.