OKUL ÖNCESİ EĞİTİME DEVAM EDEN 4-6 YAŞ ARASINDAKİ ÇOCUKLARIN İFADE EDİCİDİL DÜZEYLERİNİN BAKIM TARZI VE ANNE- BABA EĞİTİM DÜZEYİ AÇISINDAN İNCELENMESİ KONYA İLİ ÖRNEĞİ - Esra Dereli; Nurcan Koçak (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Okul öncesi dönem, çocuğun hem o yıllar hem de ileriki gelişimi için kritik bir dönemdir. Dil gelişimi de bu dönemde kazanılmaktadır. Bu araştırmanın temel amacıokul öncesi eğitime devam eden 4-6 yaşarasındaki çocukların ifade edici dil düzeylerini bakım tarzıve anne- baba eğitimi düzeyi açısından incelemektir.Araştırmaya 4-6 yaşarasında 265 çocuk katılmıştır. Araştırmanın sonucunda bakım tarzıve anne eğitim düzeyinin önemli bir farklılığa neden olduğu, baba eğitim düzeyinin önemli bir farklılığa neden olmadığıbulunmuştur.