Securitatea frontierei de stat a Republicii Moldova în contextul agresiunii militare a Federaţii Ruse asupra Ucrainei - Svetlana CEBOTARI (Moldoscopie)
Războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei tinde să devină cel mai important conflict militar de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial. Războiul ruso-ucrainean nu este doar un război regional. În contextul agresiunii militare a Federației Ruse în Ucraina, asigurarea ,,securității frontierei” statului, actualmente, devine un imperativ al timpului. Prezența multiplelor probleme la frontiera Republicii Moldova necesită un efort suplimentar în asigurarea controlului frontierei. Asigurarea ,,securității și controlul frontierei” este funcția esențială a fiecărui stat. Prezentul articol scoate în relevanță principalele probleme prezente la frontiera Republicii Moldova. De asemenea, sunt reflectate problemele cu care se confruntă Republica Moldova în asigurarea propriilor frontiere în contextul agresiunii Rusiei în Ucraina.