Slovačke manjinske tiskovine u međuratnoj Jugoslaviji (1918–1941) - Vlatka Dugački (Studia Lexicographica)
U radu se analiziraju slovačke manjinske novinske tiskovine, koje su izlazile u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, odnosno Kraljevini Jugoslaviji. Od obilja informacija, koje su donosile, iznosi se glavna problematika istih i pokušava odgovoriti na pitanje kakav je bio njihov učinak na društveno, kulturno, gospodarsko i političko organiziranje slovačke manjine na vojvođanskome i hrvatskome prostoru.