Policies funnelling irregular migrants: On dispersed control in the emerging landscape of order production - Nicolay Borchgrevink Johansen (Nordisk Tidsskrift for Kriminalvidenskab)
Abstract Norwegian Denne artikkelen presenterer noen bestemte utviklingstrekk når det gjelder kontrollpolitikk, både i Norge og andre land det er vanlig å sammenligne med. Jeg har kalt det jeg finner for «traktpolitikk». Traktpolitikk innebærer å inndra bidrag fra forskjellige og i utgangspunktet uavhengige aktører, organisasjoner og institusjoner fra hele det politisk-administrative feltet. Bidragene blir tatt imot og videreført i den grad de passer inn i det politiske feltet fra før og bidrar til det overordnede målet på feltet. Påstanden er at traktpolitikk og dens rasjonalitet gjennomsyrer den politiske og administrative håndteringen av flere marginale grupper. Formålet med artikkelen er følgelig å redegjøre for hvordan denne politikken fungerer, om enn i skisseform. Artikkelen tar for seg den mer spesifikke kontrollen med irregulære migranter som eksempel, og kan følgelig også leses som en studie av dette feltet. Abstract English This article presents certain specific developments in control policy that have occurred in Norway and the countries it is commonly compared with. I have coined the term "funnelling policy" to describe what I have found. Funnelling policy involves the deduction of contributions from different and basically independent actors, organizations and institutions from the entire political-administrative field. The contributions are received and continued to the extent that they fit into the political field from before and contribute to the overall goal of the field. The claim is that funnelling policy and its rationality permeate the political and administrative handling of several marginalized groups. The purpose of the article is to explain how this policy functions, albeit in the form of a sketch. The article addresses the more specific control of irregular migrants as an example, and can therefore also be read as a study of this field.