Hikaye Anlatıcılığının Sosyal Medya Hali: Clubhouse - Burcu Gumus (Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi)
Clubhouse, diğer sosyal ağların aksine, kullanıcılardan kısa mesajlaşma, görüntülü arama veya fotoğraf,video paylaşımı gibi faaliyetlerde bulunmalarını istememektedir. Bunun yerine uygulama gerçek zamanlıakışa sahip sesli sohbet olanağı sunmaktadır. Bu uygulamanın kullanıcıları gerçek zamanlı konuşmalarıdinleyebilir, bu konuşmalara katkıda bulunabilir ve diğerlerinin dinlemesi ve etkileşim kurması içinkendi sohbet odalarını oluşturabilirler. COVID-19 sürecinde tüm dünyada bir anda popüler hale gelenClubhouse uygulaması, aslında insanların görüntülerini paylaştıkları fotoğraf ya da videolardan ziyadesıradan, samimi bir sohbete ne kadar ihtiyaç duyduklarının da bir göstergesidir. Uygulamanın temel aracı“ses”tir. Bu da aslında uygulamanın klasik anlamdaki hikaye anlatıcılığının sosyal medyaya taşındığınıdüşündürmektedir. Bu çalışma kapsamında da hikaye anlatıcılığının sosyal medyada nasıl hayat bulmayabaşladığı, Clubhouse uygulaması üzerinden kısaca değerlendirilmeye çalışılmıştır.