Методичний підхід до обґрунтування раціонального складу військ (сил) Збройних Сил України - Дідіченко В.П. (Системи озброєння і військова техніка)
У статті запропоновано методичний підхід, в якому, використовуючи стратифікований метод побудови складної системи, реалізується компонентний підхід до формування раціонального складу військ (сил). За такого підходу склад військ (сил) розглядається як багатокомпонентна система, що дозволяє реалізувати принципи послідовного синтезу припустимих варіантів формування окремих елементів, компонент і ЗС в цілому з наступним вибором найкращого їх варіанта. Застосування стратифікованого методу побудови складної системи для реалізації компонентного підходу сприяє формуванню уніфікованих елементів організаційної структури модульного типу, які мають набір спроможностей, необхідних для виконання визначених завдань. Розглянуто порядок формування раціонального складу військ (сил) на основі компонент та компонентних структур. Результати досліджень можуть бути використані під час обґрунтування необхідного складу військ (сил) для виконання визначених завдань.