UNELE SUGESTII PRIVIND CULTURA ECOLOGICĂ ELEMENTARĂ A ELEVILOR DE VÂRĂ ȘCOLARĂ TIMPURIE - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte ale Educatiei)
În lucrare sunt examinate unele idei referitor la cultura ecologică elementară a elevilor de vârstă școlară mică. Ideile de bază reflectate în lucrare sunt următoarele: conceptul și componentele constitutive ale culturii ecologice elementare; criteriile și indicatorii de evaluare a culturii ecologice elementare la elevii de vârstă școlară mică sub aspect cantitativ și calitativ. Criteriile fundamentale sunt: cunoștințele ecologice elementare; trăirile emoționale sau atitudinile de ordin ecologic; abilitățile/ acțiunile și deprinderile ecologice mentale și practice. Cultura ecologică elementară a elevilor de vârstă școlară mică integrează în sine un sistem de cunoștințe, trăiri emoționale sau atitudini și abilități mentale și practice de ordin ambiental. Cuvinte-cheie: conceptul și componentele culturii ecologice elementare, criteriile și indicatorii, cunoștințele ecologice elementare, abilitățile și atitudinile ecologice.