Суб’єкт кримінальних правопорушень, які посягають на господарські відносини у сфері функціонування будівельного ринку - I. V. Kramarenko (Аналітично-порівняльне правознавство)
У статті здійснено комплексне дослідження кримінально-правових аспектів визначення суб’єкта кримінального правопорушення у сфері функціонування будівельного ринку. Акцентується, що будівельна галузь України як один із ключових секторів національної економіки водночас є однією з найбільш уразливих до кримінальних посягань через поєднання великомасштабного обігу фінансових і матеріальних ресурсів, складної системи дозвільно-регуляторних процедур, численної участі державних і приватних суб’єктів, а також високого рівня корупційних ризиків. Зазначено, що в умовах сучасної трансформації ринку будівництва, актуальності набуває чітке визначення кола осіб, які можуть виступати суб’єктами кримінальної відповідальності.