Maciej Jońca, „Parricidium” w prawie rzymskim, 2008 - Elżbieta Loska (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Recenzja: Maciej Jońca, ,,Parricidium” w prawie rzymskim, Wydawnictwo Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, Lublin 2008, ss. 350.