Prema oblikovanju organizacijske strukture knjižnice - Antal Balog (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske)
Cilj ovoga rada jest objasniti i razgraničiti pojmove koji se odnose na organizaciju, departmentalizaciju, organizacijsku strukturu, njene elemente i dimenzije, unutarnje i vanjske čimbenike koji na nju utječu. Nadalje, cilj mu je pridonijeti boljem razumijevanju organizacijske strukture knjižnice kao okvira upravljačkih i rukovodnih funkcija. Time se postavljaju osnove za operativno oblikovanje odnosno poboljšanje organizacijske strukture knjižnice.