Kitap Tanıtımı: Saraybosna Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi 1206/2 Nu.Da Kayıtlı El Yazması Eser - Burhan Baltacı (Dini Araştırmalar)

(untitled)
﻿Saraybosna Gazi Hüsrev BeyKütüphanesi 1206/2 nu.da kayıtlı el yazmasıeser Nahl 16/97. ayetintefsiri ile ilgili olarak kaleme alınmıştır. Risalenin dibacesinde eserin özel bir ismi bulunmamaktadır. Katalog verilerindeeserin ismi “Risâle fî Tefsîri Kavlihî Teâlâ: men ‘amile sâlihan min zekerin evunsâ ve huve mu’minun” şeklinde yer almaktadır. Bu isimlendirmeden eserin, Nahl16/97. ayetin tefsiri anlamında, ayetinbir kısmı ile katalogda isimlendirildiğini anlamaktayız. Kataloğa göre risale, eserin“19b-24” varakları arasında yer almaktadır.