II. Baudouin'in Esaret Süreci - Suat Çiftçi (Ahbar)
Bu makale, II. Baudouin'in Haçlı Seferleri sürecinde yaşadığı esaret dönemlerini incelemektedir. II. Baudouin, Haçlı liderlerinden Godefrio ve I. Baudouin ile birlikte çeşitli seferlere katılmış, Urfa Kontu olarak bölgedeki Müslüman liderlere karşı akınlar düzenlemiştir. Bu mücadelelerin sonucunda iki kez esarete düşmüş ve fidye karşılığında serbest bırakılmıştır. İlk esaretinde Harran mücadelesi sırasında yakalanmış, fidye ödenerek serbest kalmıştır. İkinci esaretinde ise Urfa Kontu Joscelin'in esir edilmesiyle bölge işlerine müdahil olmuş ve yeniden esir düşmüştür. Müslümanların birlik sağlama çabaları, II. Baudouin'in bölgedeki etkisini azaltırken, Belek’in ölümünden sonra fidye karşılığında özgürlüğüne kavuşmuştur. Bu makale, Haçlı liderlerinin esaret süreçlerini, Müslümanlar arası ilişkileri ve dönemin siyasi dinamiklerini ele almaktadır.