ІННОВАЦІЙНЕ УПРАВЛІННЯ ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ ЯК ЧИННИК ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ЗА УМОВ ТОТАЛЬНОЇ ЦИФРОВІЗАЦІЇ - Ірина Причепа; Олександр Лесько; Вячеслав Кавецький (Економіка та суспільство)
У статті досліджено інноваційне управління виробничо-комерційною діяльністю як пріоритетний чинник забезпечення конкурентоспроможності підприємства за умов тотальної цифровізації. Обґрунтовано необхідність системного підходу до прийняття рішень та охарактеризовано роль інновацій в управлінні. Проаналізовано суть понять «інноваційне управління» та «інноваційний менеджмент», розглянуто відмінності між ними та їх роль у сучасному управлінні підприємствами. Проведено порівняльний аналіз понять «управління інноваціями», «інноваційне управління» та «управлінські інновації». Розглянуто переваги та основні принципи інноваційного управління. Охарактеризовано основні цифрові технології як невід'ємну частину сучасного управління виробничо-комерційною діяльністю та досліджено їх вплив на підвищення конкурентоспроможності підприємства в цілому. Розглянуто основні переваги інноваційного управління, що засноване на штучному інтелекті, аналітиці великих даних, мобільних та інших цифрових технологіях.