Міжнародні рейтинги та індекси у формуванні іміджу держави - Ірина Габро (Acta de Historia & Politica: Saeculum XXI)
Стаття розкриває сутність міжнародних рейтингів та індексів держав, які створюють міжнародні урядові та неурядові організації та їх значення для іміджу держав. Керівництво кожної держави прагне створити її позитивний імідж. Від того, яке уявлення складається про країну та її лідерів за кордоном, залежить багато що у найширшому спектрі економічних, політичних, інформаційно-культурних та інших напрямів її зв’язків. Імідж може включати різні аспекти, такі як культура, економіка, політика, туризм, рівень життя, технологічні досягнення, соціальна стабільність тощо. Кожен з цих аспектів, досягнення держави у тій чи іншій сфері, сьогодні часто вимірюють різні рейтинги, які формуються міжнародними організаціями (урядовими та неурядовими). Місце, яке займає держава у різних індексах, рейтингах тощо, часто має серйозний влив на сприйняття цієї держави у міжнародному середовищі.