Editorial - Ana Maria Delgado (IDP)
El fenomen actual de les dades massives o Big Data (és a dir, la generació i l’emmagatzematge d’una gran quantitat de conjunts de dades estructurades, no estructurades o semiestructurades a gran velocitat) s’accentua per l’auge de les xarxes socials o la proliferació del comerç electrònic, que requereixen una gestió molt elevada de grans volums d’informació. Així, les dades massives es nodreixen de diverses fonts: no tan sols d’internet i, especialment, de les xarxes socials, sinó també d’un altre tipus de fonts de l’àmbit públic i privat (tant les empreses com el sector públic recullen informació dels clients, els proveïdors, les operacions...). A més, la utilització generalitzada de dispositius mòbils, l’ús de satèl·lits, de sistemes GPS i de formats d’àudio i vídeo i la interconnexió d’ordinadors contribueixen a la generació d’aquestes dades.