GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMLARINA YÖNELİK TEŞVİKLER VE TÜRKİYE’DEKİ DURUM - Hasan Sencer Peker; İsa Altınışık; Rıfat İraz (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Bütün dünyada tüketimin, üretimin ve dolayısıyla enerji talebinin artması ve dolayısıyla üretim maliyetinin artması, zaten üzerinde çalışılmakta olan yenilenebilir enerji konusunu gündemin üst sıralarına taşımıştır. Yenilenebilir enerji kaynaklarının bir çeşidi olan güneş enerjisi, bu enerji çeşidinin en bilinenidir.Artan üretim ile dünyanın enerji kaynaklarının yavaş yavaş tükenmesi ve fosil yakıtların çevreye verdiği zararlar sebebiyle, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik teşvikler, hemen hemen bütün ülkelerin enerji politikalarında öncelikli konuma gelmektedir.Türkiye ise güneş enerjisi açısından en coğrafi olarak en uygun ülkelerden birisi olmasına rağmen, aynı alanda nispeten kıt kaynağa sahip “şanssız” ülkelerin gerisinde kalmıştır.