МЕТОДИЧНИЙ ПІДХІД ДО ОЦІНКИ ПРОБЛЕМИ УПРАВЛІННЯ ЛЮДСЬКИМИ РЕСУРСАМИ - Аліна Білокудря; Ольга Іванова (Економіка та суспільство)
У статті обґрунтовано актуальність розробки нового методичного підходу до оцінки проблеми управління людськими ресурсами (УЛР) в умовах децентралізації та масштабних структурних трансформацій у системі публічного управління. Запропоновано кризово-орієнтований ситуаційний підхід, що враховує зовнішні виклики, внутрішні ризики та динаміку організаційного середовища. Такий підхід дозволяє формувати ефективні кадрові стратегії, які забезпечують стійкість, гнучкість, адаптивність і результативність управлінських рішень. У статті розкрито основні принципи кризово-орієнтованого УЛР, серед яких: випереджувальне планування, прозорість управлінських процесів, інтегрованість управлінських рішень, адаптивність до змін зовнішнього середовища та орієнтація на досягнення стратегічних цілей. Акцентовано увагу на необхідності врахування особливостей сучасного етапу розвитку публічного управління для підвищення ефективності роботи з персоналом.