Batı’da Aydınlanma Süreci ve Bu Süreçte Belge ve Arşivler II: Fransız Devrimi ve Arşivciliğe Etkisi - Özgür Külcü (Türk Kütüphaneciliği)
Çalışmada genel olarak; arşivlerin toplumsal rolü, bu rolü ortaya çıkaran ve etkileyen etkenler ve genel olarak bu rolün geçmişten günümüze değişiminde gözlenen eğilimler yansıtılmaya çalışılmaktadır. Çalışmada çağdaş uygarlığın gelişiminde modern kurumların ve buna bağlı ilişkilerin değişimi, belirli bir kurum ve hizmet sektörü baz alınarak değerlendirilmektedir. Çalışmanın bu bölümünde, 1798 Fransız Devrimi ve ilgili sürecin arşivciliğe etkisi değerlendirilmekte, ilgili dönemde gerçekleşen sosyal değişimler ve bu değişimlerde arşivlerin rolü İncelenmektedir.