مروری بر عملکرد ضدخوردگی پلی‌آنیلین در پوشش اپوکسی - نیلوفر نطقی طاهری; بهرام رمضانزاده; محمد مهدویان احدی (مطالعات در دنیای رنگ)
پلیمرهای رسانا نظیر پلی‌آنیلین به عنوان موادی با ساختار مزدوج و خاصیت الکتریکی، ترکیباتی جذاب برای کاربرد در صنایع الکترونیکی، پوشش‌های ضد‌الکتریسیته ساکن و پوشش‌های ضدخوردگی هستند و به دلیل خواص الکتریکی چشم‌گیر از قابلیت‌های فراوانی برای کاربرد در زمینه‌های مختلف به خصوص نانوکامپوزیت‌های پلیمری برخوردار هستند. در این مطالعه، به معرفی پلیمرهای هادی و روش‌های تولید آنها، چگونگی ساخت نانوکامپوزیت‌های پلیمر و عملکرد ضدخوردگی آن‌ها در پوشش‌های آلی پرداخته می‌شود. نتایج تحقیقات نشان می دهد که حضور الیاف پلی‌آنیلین در فرمول‌بندی پوشش آلی با گذر زمان منجر به تشکیل لایه‌ اکسید آهن متراکم در سطح فلز شده که این پوشش تشکیل شده، نه تنها چسبندگی پوشش اپوکسی را به زیرآیند بهبود بخشیده و از جدایش کاتدی جلوگیری می‌کند، بلکه میزان پیشرفت محصولات خوردگی در زیر پوشش را محدود و نقش حفاظت فعال را ایفا نموده است.