Muhyî-i Gülşeni, Reşehat-ı Muhyî: Reşehât-ı ‘Aynü’l-Hayat Tercümesi - Kadir Dal (Tasavvuf İlmi ve Akademik Araştırma Dergisi)
Sûfî tabakatında Nakşî-Ahrâri silsilesi üzerine, döneme yakın iki temel eser kaleme alınmıştır. Bunlardan ilki Molla Cami’ye ait Nefehatü’l-Üns, diğeri ise tercümesini tanıttığımız Sâfî mahlaslı Fahrüddin Ali bin Hüseyin Vâiz-i Kâşifî’ye ait Reşehât-ı Aynü’l-Hayât’tır. 909/1503’te Farsça telif edilen eserde, genelde Nakşîliğin Hacegân silsilesindeki sûfilerin terceme-i hâl ve menkıbeleri, özelde ise Ubeydullah Ahrâr’ın hayatı yer almaktadır.