Prispevek k poznavanju favne pajkov skakačev v Sloveniji (Araneae, Salticidae) - Cene Fišer; Rok Kostanjšek (Natura Sloveniae)
Ob pregledu zoološke zbirke Oddelka za biologijo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in materiala, nabranega v zadnjih treh letih, je bilo odkritih 21 vrst pajkov skakačev (Salticidae), ki doslej še niso bile najdene v Sloveniji. To so: Asinellus festivus (C.L. Koch, 1834), Euophrys herbigrada (Simon, 1871), Evarcha michailovi Logunov, 1992, Chalcoscirtus infimus (Simon, 1868), Heliophanus aeneus (Hahn, 1932), H. dubius C.L. Koch, 1835, H. kochii Simon, 1868, H . melinus L. Koch, 1867, H. patagiatus Thorell, 1875 , H. tribulosus Simon, 1868 , Icius hamatus (C.L. Koch, 1846) , Marpissa pomatia (Walckenaer, 1802), Mendoza canestrinii (Ninni, 1868), Neon rayi (Simon, 1875), Pellenes nigrociliatus (Simon, 1875), Pellenes seriatus (Thorell, 1875), Pseudicius encarpatus (Walckenaer, 1802), Pseudeuophrys erratica (Walckenaer, 1826), Synagales hilarulus (C.L. Koch, 1846), Synagales venator (Lucas, 1836) in Talavera thorelli (Kluczynski, 1891). Visoko število novo odkritih vrst kaže na slabo raziskanost favne pajkov v Sloveniji.