МЕЂУНАРОДНOПРАВНА ЗАШТИТА ПРАВА НА ПРИВАТНОСТ - Тијана Шурлан (Српска правна мисао)
Право на приватност припада категорији права која су дубоко утемељена у филозофију људских права, поседују патину класичног и проученог права, но подједнако и јаку конотацију сталне актуелности. У раду се анализира да ли појмови, дефиниције и постојећи међународноправни нормативни оквир обезбеђују адекватну заштиту права на приватност у ужурбаном информатичком и технолошки напредном свету у коме живимо. Анализа обухвата универзалне међународноправне норме, регионалне међународноправне акте, као и ставове и праксу међународних органа и судова.