Å, hvordan skal dette gå - Rolf Thorsen (Tidsskrift for Omsorgsforskning)
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><!DOCTYPE p PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> Dette essayet1Utgangspunktet for dette essayet startetmed mine kommentarer til Kari Martinsen i forbindelse med hennesarbeid med boken Øyet og kallet i 2000. er et forsøk på å kretseinn ulike sider ved fenomenet bekymring. Tilnærmingen er fenomenologiskog knytter an til en livsfilosofisk tradisjon. Hensikten er ikkeå finne definisjoner, men en langsom tilnærming for om mulig avdekkenye og andre sider ved fenomenet. Patologisk bekymring, en kretsendebekymring som kan sperre oss inne og stjele alle krefter, fallerutenfor det som omtales her. Essayet har sitt hovedfokus i en undring omkring denkjærlige bekymring som på mange måter er omsorgens vugge.Når jeg bekymrer meg for andre, så bryr jeg meg. Med en kjærligbekymring for pasienten kan han hjelpes til livsmot, og til å akte segselv. En kjærlig bekymring for andre kan være en forutsetning foromsorg. Var det godt det jeg gjorde, kunne jeg ha handlet annerledes,kommer dette til å gå bra. En slik bekymring er rettet mot noe ifortid, nåtid eller framtid. Den bærer med seg en etikk som ogsåer rettet mot den Tredje, med omsorg for naturen og fremtidige generasjoner.