Örnek Yargı Kararlarıyla Sosyal Medya Hukuku Social Media Law With The Examples Of Judicial Decisions - Bilal Süslü; Güliz Uluç (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
ÖZÇift yönlü ve eş zamanlı olma özelliği ile kişilerin birbirleriyle içerik ve bilgi paylaşmasını sağlayan sosyal medya bir yandan bireysel ve kitlesel ifade özgürlüğünü geliştirmekte ve güçlendirmekte iken bir yandan da sosyal medyada özel hayatın gizliliğinden telif haklarına, nefret söylemlerinden bilgi güvenliğinin sağlanmasına ya da çocuklara ait sosyal medya hesaplarının aileler tarafından sık sık kontrol edilmesi gerekliliğine kadar yaşanan hukuki sorunlara ilişkin pek çok konu başlığı ile karşımıza çıkmaktadır. Hukuki prosedürün her zaman teknolojik gelişmelerin arkasından gelmesi, yeni uygulamalarla birlikte ortaya çıkan sorunlardan sonra yasal düzenlemeler yapılması dikkate alındığında dünya genelinde sosyal medya kullanımına yönelik genel hukuki kodların oluşturulmasının devam eden bir süreç olduğu gözlemlenmektedir. Sosyal medya hukuku da ilişkilerini düzenlediği sosyal medya olgusu gibi oldukça yeni ve gelişimi süregelen bir alandır.