Wszystkie drogi prowadziły do… Zamościa. Sprawozdanie z Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej Homo viator. Podróże po „wiedzę bezcenną” w perspektywie historycznej i w ujęciu współczesnym, Akademia Zamojska, Zamość, 6-8 kwietnia 2022 roku - Ewelina Polańska (Facta Simonidis)
Sprawozdanie z Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej Homo viator. Podróże po „wiedzę bezcenną” w perspektywie historycznej i w ujęciu współczesnym, Akademia Zamojska, Zamość, 6-8 IV 2022 r.