مطالعه اثر Allium cepa برمهار رشد سلولهای توموری در موش BALB/c مدل سرطان - پریسا کریشچی خیابانی; سایه بیداران (مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار)
مطالعه عوامل موثر در تنظیم و تعدیل تعادل سیتوکینی در جهت مهار رشد و گسترش سلول‌های سرطان پستان در زنان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است.در این مطالعه اثر Allium cepa بر بازدارندگی رشد سلولهای سرطان پستان در موش ماده BALB/c که توسط القا رده سلولی 4T1 مبتلا گردیده اند مورد بررسی قرار گرفتمواد و روش ها: در تحقیق حاضر از موشهای BALB/c مادة مبتلا به سرطان پستان بوسیله تزریق و القا رده سلولی موشی (4T1) استفاده شد. در هرگروه سالم، بیمار بدون درمان و گروه تجربی که همراه با القا، پیاز را با جیره غذایی دریافت می‌کردند به طور تصادفی 8 راس موش قرار گرفت. بصورت روزانه ریشه پیاز قرمز (Allium cepa) پس از شستشو کامل آبگیری گردید و به هر سر موش در گروه تجربی ml/100gBW/day 1/0 عصاره پیاز به صورت یک نوبت در روز خورانده شد.7 هفته پس از القا رده سلولی 4T1 ، موشها تحت بیهوشی عمیق قرار می گیرند. در طی این 7 هفته به طور یک روز در میان موش‌ها توزین گردیدند و به دنبال پیدایش تومور تا پایان هفته هفتم حجم تومور توسط کولیس اندازه‌گیری شد. وزن تومور بعد از خروج از بدن توزین گردید . طحال نیز خارج شده و در محیط کشت 1640-‪ RPMI‬ حاوی 10%، FBS قرار داده شد و جهت اندازه‌گیری مقادیر IFN-γ و IL-4 آزمایش ELISA صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 18 صورت گرفت برای ارزیابی اختلاف بین گروه ها از تحلیل واریانس یک طرفه و درصورت معنادار بودن آن جهت تعیین اختلافات بین گروهی از آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.