A kormányzati kríziskommunikáció eszközei a 2022. évi rendkívüli aszály tükrében - Ágnes Kovács; Edina Kriskó; Tamás Pálvölgyi; László Balatonyi (Belügyi Szemle)
Cél: Jelen tanulmány célja a vízválságok és konkrétan a 2022. évi aszály (vízkrízis) kommunikációjának vizsgálata. Mivel a víz létfontosságú elem, a túlélés alfája és ómegája, a hozzá kapcsolódó krízisek során számolni kell az egzisztenciális szorongások megjelenésével, amelyek az üzenetek figyelmen kívül hagyását eredményezhetik. Ez a felelős állami szerv kommunikációját hatványozottan nehezíti. A szerzők célja előremutató javaslatokat megfogalmazni a vízügyi szakemberek számára a jövő vízválságait illetően.