ПОСТКОЛОНІАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ: УКРАЇНСЬКИЙ ВИМІР - Олексій Дмитрович Сінченко; Марина Валентинівна Гавриловська (Lìteraturnij Proces: Metodologìâ, Ìmena, Tendencìï)
У статті прослідковується, яким чином методологія західних постколоніальних досліджень набуває поширення в українському літературознавстві не лише як стратегія прочитання художньої літератури, але й як вагомий чинник формування національної культурної ідентифікації.