EPONIME DENOMINALE ÎN TERMINOLOGIA MEDICALĂ ENGLEZĂ: SUFIXARE - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Umanistice)
Terminologia medicală este caracterizată de dive se eponime ferm înrădăcinate în limbajul medicinei. Astfel de eponime și termeni eponimi sunt creați în principal din numele de familie ale medicilor sau cercetătorilor. În prezent, nu există reguli clare pentru formarea termenilor eponimi, iar această metodă de denumire este oarecum aleatorie din cauza mai multor factori extra- și intra-lingvistici. Cu toate acestea, atunci când eponimele sunt larg recunoscute, ele devin substantive comune și pot forma derivate care respectă anumite reguli morfologice. Cuvinte-cheie: termen eponimic, morfologie, sufixare.