Метод вилучення знань про професійну діяльність диспетчера аеродромної диспетчерської вишки з використанням комбінованого метода хронометражу - Л.М. Джума; О.М. Дмітрієв; О.С. Лавриненко; М.Ю. Сорока (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті увага зосереджується на декомпозиції процесу прийняття рішень диспетчером аеродромної диспетчерської вишки й детальному виявленні більш розширеного переліку технологічних операцій, необхідного й достатнього для реалізації еталонної моделі суб'єкта навчання інтелектуальної навчальної системи “Диспетчер Tower”. Реалізація даної моделі стає можливою завдяки обґрунтованому поєднанню різних методів, що дозволяє розвивати (удосконалити) існуючі методи видобування знань про предметну область. Запропоновано підхід з використанням так званого комбінованого методу хронометражу, наведено результати його застосування.