STABILIM CONEXIUNI: IMPORTANŢA LUCRULUI ÎN ECHIPĂ ÎN SALA DE CLASĂ - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte ale Educatiei)
Acest articol își propune să aducă în discuție tematica lucrului în echipă în sala de clasă, o metodă des întâlnită în organizarea zilnică a orelor de curs, subliniind rolul acesteia în dezvoltarea relațiilor interpersonale, a îmbunătățirii performanței academice și a pregătirii elevilor pentru viitoare activități colaborative. Lucrul în echipă este o metodă bine cunoscută și răspândită fiind considerate ca o alternativă de instruire care înlocuiește metoda clasică frontală. Școala nu este doar un loc de dobândire a cunoștințelor, dar este o activitate socială care promovează mai multe abilități esențiale de viață, cum ar fi comunicarea, colaborarea și construirea de comunități. Una dintre cele mai eficiente modalități de a cultiva aceste abilități la elevi este prin lucrul în echipă. Folosirea acestuia în sala de clasă le oferă elevilor oportunitatea de a stabili conexiuni, de a-și îmbunătăți experiența de învățare și de a dezvolta abilități interpersonale esențiale atât în mediul academic, cât și în cel profesional. Cuvinte-cheie: lucrul în echipă, educație, comunicare, conexiuni, responsabilitate, abilități de învățare.